Ипократис Пападимитракос: Купувайте плодове и зеленчуци според желанието си!

Известният диетолог Ипократис Пападимитракос дава ценни съвети и рецепти за избора на плодове и зеленчуци

Ipo Как да избираме е кои плодове и зеленчуци да се храним?

Отиваме в магазина до щанда с плодове и които ни привлекат, тях вземаме. Трябва да пазаруваме според желанието и нуждите си. Що се отнася до семената, аз си вземам от почти всички видове. Вечер, като се прибера от работа, отварям шкафа и вземам два вида от тези, които искам в този момент. А от ядките най-лесно се усвоя ват орехите, лешниците, бадемите.

Как се приготвят здравословни смутита?

В началото може да се правят миксове само от плодове или само от зеленчуци и когато се свикне с вкуса на смугито, да се включат семена и ядки. Мой любим вариант смути е от маково семе и сусам. С дървена лъжица вечер слагам в една чаша 2 сл. маково семе и 2 сл. сусам. В другата чаша слагам микс орехи около шепа и половина и доливам чашите с вода догоре. Оставям ги да престоят цяла нощ и на сутринта са омекнали достатъчно, за да минат на блендер с плодове и да се усвоят добре от организма. Отцеждам ги от водата, добавям 1 банан, 1 ябълка със семките, които съдържат пектин и В17. Добавям замразени или сурови боровинки, малко сурова или замразена коприва, включвам блендера и става прекрасна закуска.

Как се приема чия?

Слагам 1 сл. в малко вода за половин час, става като желе и го пия.

Източник: Рецепти за здраве

 

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On