Изследователи разказаха защо е полезно да се пие бира заедно с мазни храни

Малки количества бира може да се борят успешно с увеличения прием на мазни храни


Счита се, че сред алкохолните напитки най-полезният вариант е виното. Въпреки това, както показват скорошните проучвания в Университета в Орегон, бирата може да се конкурира напълно с тази алкохолна напитка, съобщава Daily Mail. Така че, бирата може да намали натиска, да намали теглото и да предотврати диабета.

Това случва поради този факт: флавоноидът ксантохумол, съдържащ се в хмела, може да обърне отрицателния ефект на мастната дажба. Обикновено такава диета води до развитие на метаболитен синдром – набор от аномалии, които включват затлъстяване, високо кръвно налягане, повишена захар, мазен черен дроб и повишен холестерол. Експериментите с гризачи показват, че съединението работи особено добре при инсулинова резистентност, основен рисков фактор за диабет тип 2. Той също така увеличи чувствителността към лептин, хормон, който сигнализира на мозъка, когато е необходимо да спрете да ядете и да започнете да изгаряте мазнини.

Учените са изследвали няколко съединения, между които ксантохумол (XN) и неговите две производни – DXN и TXN. Въпреки всички предимства, XN с продължително приемане показва негативни странични ефекти – развитието на ендометриоза и рак на гърдата. За щастие специалистите решават проблема, като добавят вода. Получените производни са безопасни и дори по-ефективни от оригинала. Особено силна беше връзката на TXN с текущата регулация на чувствителността към инсулин. Също така, съединението запазва черния дроб и паметта от отрицателните ефекти на мастната дажба.

 

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On