Как белтъчно-въглехидратното редуване ще помогне за отслабване и детоксикация на организма?

Имената на тази диета са много, на български би трябвало да се нарича БВР, защото става дума за белтъчно-въглехидратното редуване на храната


Създадена е от американския доктор Джейсън Хантър. Според него по този начин организмът изгаря собствените си запаси от мазнини най-ефикасно, без да посяга на мускулната маса.

Продължителността на програмата зависи от количеството на килограмите, които искате да свалите.

Основни принципи на белтъчно-въглехидратно редуване на храната

Програмата включва три различни дни. През белтъчния (Б) количеството протеини е 3-4 г на килограм тегло. През въглехидратния (В) се приемат въглехидрати по 5-6 г на килограм. Смесеният (С) включва 2-2,5 г белтъчини и 2-3 г въглехидрати на 1 кг тегло. Голямо смятане пада, но има разработени много таблици.

Вариантите за редуване на дните са най-различни. 4-дневният цикъл (ББВС) е класическият. 5-дневният (БББВС) се препоръчва, ако в края на втория белтъчен ден не чувствате умора. 6-дневният (ББВВСС) позволява не само ефективно изгаряне на мазнините, но и пълноценно възстановяване на организма. 7-дневният (БВБСБВС) е най-подходящ за ангажирани хора, защото позволява да се по-глезите с разнообразна и вкусна храна през почивните дни.

Как работи белтъчно-въглехидратното редуване на храната?

Това редуване осигурява отслабване заради физиологичното устройство на човека. В първите белтъчни дни организмът изпитва недостиг на енергия. Най-напред изразходва всички запаси в черния дроб, а след това посяга на мастните клетки. Отслабва стремително – от 0,5 до 1 кг.

Следва възстановяване на енергията. Организмът рязко сменя тактиката. Сигурен, че ще настъпят тежки дни, прибира мазнините за после. Нахвърля се на мускулите – най-ненужните според него. За да ги защитите, идват въглехидратните дни. Може да се върнат първоначалните килограми, но те вече не са маса мазнини, а вода, която ще си отиде в началото на следващия цикъл.

Намаляването на теглото е неравномерно и това първоначално стряска. Но с всеки следващ цикъл изходното тегло е все по-ниско.

Предимства и недостатъци на белтъчно-въглехидратното редуване на храната

Правилно структурираната диета осигурява максимално балансирано меню. Обмяната протича бързо и ефективно, вреди за здравето няма. Не изпитвате вълчи глад. Отсъства ефектът на мъртвата точка, при която отслабването зацикля, защото организмът привиква към ограниченията. Има и детоксикация на тялото, храната се усвоява пълноценно. Това веднага се отразява на външния вид.

Най-големият недостатък на диетата е нуждата от сложни сметки. Но вече стана дума за таблиците. За мнозина е проблем и бавното отслабване, но то е трайно. Може да чувствате и умора по време на белтъчните дни.

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On