Как да подобрите лесно, бързо и ефективно функцията на черния дроб?

За да подобрите функцията на черния дроб, е достатъчно да спазвате тези няколко лесни правила

черния дроб

Суровите плодове и зеленчуци подобряват работата на черния дроб

Поддържайте здравословно тегло за вашия тип тяло. Затлъстяването увеличава тежестта върху черния дроб и може да доведе до състояние, известно като „затлъстял черен дроб„. Чернодробната стеатоза е огромно натоварване на черния дроб.

Премахнете от диетата си полуготовите, преработени храни (пилешки бутчета, замразени вечери, колбаси, бекон). Премахнете всички месни консерви от вашата диета. Избягвайте храни с високо съдържание на наситени мазнини и транс мазнини. Ако можете, ограничете приема на кофеин.

Яжте повече сурови плодове и зеленчуци , тъй като те не само пряко спомагат за подобряване функционирането на черния дроб, но също така помагат и за прочистване на червата и предотвратяване на запека.

Яжте зърнена храна, като ориз, киноа, ечемик, овес. Нека да има поне два пъти седмично боб в диетата ви. Фасулът като цяло е отличен източник на фибри, а лещата и соята са с високо съдържание на протеини.

Редовно яжте кисело мляко, което съдържа живи полезни бактерии.

Пийте природен ябълков оцет, за подобряване на храносмилането.

Не забравяйте и за ядките и семената като основен източник на протеин.

Използвайте само добри масла като зехтин, коноп, и лененото масло.

Приготвяйте храната с чесън, куркума и къри.

Мийте ръцете си редовно и спазвайте добра лична хигиена , за да се избегнете допълнителните микроби. Бъдете внимателни при работа със сурово месо и морски дарове.

 

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On