Как да разберем дали имаме болен черен дроб?

Доста дълго време при болен черен дроб не се появяват никакви симптоми

 

hepavital kapkite

Как да разберем дали имаме болен черен дроб?

Черният дроб не боли и няма спазми или нещо подобно. Когато черният дроб е здрав, тогава е напълно под ребрата. Но когато в черния дроб започват да се развиват възпалителни процеси, той увеличава своите размери.

Какви са признаците, наблюдавани при болен черен дроб?

Гадене е типичен симптом на различни заболявания на стомашно-чревния тракт. Но то е изразено при повечето чернодробни заболявания. Пациентът може да загуби апетит напълно и да изпитва истинско отвращение към някои продукти. Това е особено вярно за продукти с много мазнини. Освен това, при болен черен дроб може да има тъпи болки и диария.

При болен черен дроб се променя притока на кръв към черния дроб, което спомага за освобождаването на определено количество течност, кръв. Ето защо знак за болен черен дроб е промяната на неговия размер, или по-точно – уголемяването. Затова и по тялото започват да се образуват отоци. Може да се появят под очите, ръцете и краката, особено пръстите. Но един от най-характерните симптоми и белези за чернодробен оток е асцит. Това е състояние, при което стомаха набъбва и се увеличава като „топка“, поради натрупване на течност.

При болен черен дроб се характеризират с такива симптоми като потрепвания, които са подобни на краткосрочни малки припадъци (често заспиване), нарушен сън, сърцебиене, нощно изпотяване.

 

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On