Как да се лекуваме при хепатит с нетрадиционна медицина

Хепатитът представлява възпаление на черния дроб, често дължащ се на вирусна инфекция или друг вид, според неговия подтип.

glucharchetaОсновно съществуват два вида хепатит: Хепатит А, който е известен и като инфекциозен, пренасящ се от заразени екскременти, от ръката към устата, чрез заразена вода или храна /известен и като болестта на мръсните ръце/, както и хепатит В (серумен хепатит), който се пренася чрез инфектирана кръв или телесни течности. Симптомите на двата вида хепатит се свеждат до появата и развитието на жълтеница по кожата и склерите на очите, силно изтощение, гадене, повръщане, треска, болки в мускулите, което нелекувано навреме може да доведе до сериозно увреждане на черния дроб и дори смърт. Лечението се провежда изключително и само в лечебно заведение под строг лекарски контрол.

Можем ли и как да се предпазим от едно такова развитие на нещата за нас? Да, ето и няколко предпазни мерки, които всеки трябва да знае и да спазва от ранна възраст.

– В много страни вече има пусната свободно в продажба ваксина срещу хепатит А, и особено е препоръчително да се ваксинират лицата, които по някакъв начин са били в контакт с носителя на болестта, за да бъде предотвратено избухването на огнище на заразата в домакинствата или учрежденията.

– При хепатит В е задължително да се ваксинират всички, които са били в интимни отношения с човек, страдащ от остър хепатит В. Препоръчва се ваксина срещу хепатит В за всички, които са имали интимни контакти със страдащите от остър хепатит В, и за сексуалните партньори на силно инфектираните носители на болестта.

Можем ли да се лекуваме с природолечение?

Природолечителите препоръчват и специална хранителна диета, която да предпази и спомогне за лечениет на заболяването. И тъй като става въпрос за прием на големи количества витамини, то трябва да се извършва лечението под строг контрол на специалист. Ето и основните съвети, които ще ни пазят от ужаса хепатит, увреждащ черния ни дроб:

– Да се избягва алкохола, или поне не системно и не в големи кличества, ограничава се също така употребата на наситени мазнини, рафинирани въглехидрати (бяло брашно и захар). Увеличава се употребата на храни, богати на целулоза, като такува са зърнените храни, плодовете, зеленчуците и др. Те улесняват изхвърлянето на жлъчни киселини и токсини, натрупващи се в черния дроб и жлъчния мехур.

– Редица изследвания показват, че големите дози витамин С се справят успешно с вече развилия се вирусен хепатит. Природолечителите препоръчват между 10 и 50 г. дневно или до поносимост на червата (т.е., ако получите диария, намалете дозата).

– При боледуване от хепатит А или В, много ще помогне за намаляване периода на възстановяване, приема на витамин В12 и фолиева киселина. Витамините от група В да се вземат всекидневно като витамин В комплекс.

Лечение с билки

– Едно добре познато природно средство за лечение на възпаления и редица заболявания на черния дроб, е глухарчето. Вземете от билката 3 чаени лъжички и настърган корен и оставете да ври на слаб огън около 15 минути. Пие се 3 пъти дневно. Суровите листа от глухарче могат да се ядат на салата.

– Друга билка, която ще спомогне за възстановяването от тежкото чернодробно заболяване, е белият трън. Направете си запарка от една чаена лъжичка от тази билка, и по-точно от нейните семена, като ги залеете с чаша вода и оставите под капак за 10 минути. Пийте 3 пъти дневно.

Author: admin

Share This Post On