Каква е връзката на кожата с функциите на черния дроб?

Има ли нещо общо и какво е то между работата на черния дроб и състоянието на кожата?

 

кожа

Каква е връзката на кожата с функциите на черния дроб?

Бледата жълтеникава на цвят кожа говори за недостатъчност при някои вътрешни органи. тъмните кръгове и торбичките под очите сигнализират за недобра работа на бъбреците. Слабото представяне на бъбреците. Постоянно суха, дехидратирана кожа? Пъпките и зачервяванията по кожата на лицето и тялото не винаги е сигнал за алергия. Тези признаци могат да ви подскажат, че нещо не е наред с работата на черния дроб.

Въпреки че е трудно да се предположи каква точно е връзката между черния дроб и кожата, те имат много общо помежду си. И черния дроб, и кожата се развиват от един-единствен ембрионален материал. Клетките се актуализират постоянно, живеят дълго, извършват не една, а няколко функции. И черния дроб, както и кожата са ангажирани в изчистването на ненужни отпадъци и неутрализиране на вредни вещества. Черният дроб е главния филтър на тялото, а кожата му помага. През порите на кожата се изпарява водата и така се случва отделянето на пот (а с потта се изчистват и излишните соли). Ако черният дроб не е в състояние да се справи със своята бариерна функция, тялото изпада в беда.

Преработените храни трябва да се отделят някъде, за да не стане самоотравяне. Затова те започват да се отделят от всички възможни органи на екскреция, без значение дали те са предназначени да отстранят тези „продукти“, или не. И, тъй като възможността за отделяне са ограничени, скоро и кожата, и белите дробове, и червата и бъбреците започват да страдат от претоварване и излагане на токсини.

ето защо е важно черния дроб да работи добре и точно в това се изразява връзката на кожата с функциите на черния дроб.

Author: Mari

Share This Post On