Какви течности трябва да пиете за нормален жлъчен поток?

Наличието на достатъчно количество течности е полезно не само за добрата работа на черния дроб и жлъчката, но и на целия организъм

сокове

Какви течности трябва да пиете за нормален жлъчен поток?

Оптималното количество течност, което трябва да изпивате за един ден е 1.5 литра. По-добре е да пиете топли напитки – пилешки бульон, чай и мляко в ограничени количества. Също така е полезно да се пие преди ядене обикновена чиста вода, към която се добавя ябълков оцет или лимонов сок. Този състав подобрява работата на жлъчката. Въпреки това, ако има проблеми с жлъчния мехур, по отношение на тази напитка трябва да се консултирате с лекар.

Това са соковете, които имат невероятна полза за жлъчката. За да предпазите жлъчката от образуване на камъни или затруднена работа е добре да правите поне веднъж в седмицата разтоварващи дни, през които да приемате някои от тези сокове:

 • цвекло,
  черна ряпа,
  прясно зеле,
  ряпа,
  хрян
  артишок.

Както жлъчегонна напитка е полезно да се използват билкови чайове. Полезни за жлъчката са чайовете от следните билки:

 • шипка
  мащерка
  жълт смил
  глухарче
  пчелник
  кисел трън
  цикория.

Те трябва да вземат всеки ден в продължение на три или четири пъти, половин час преди хранене. Период на прием – две седмици. Въпреки това, екстрактите от билки трябва да бъдат приемани внимателно, ако има камъни в жлъчните пътища и жлъчния мехур, така че да не се провокира атака.

 

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On