Какво може да защити черния дроб от цироза?

За да не се стигне до такива усложнения като цироза, е добре да забравите за алкохола и мазните храни

аспержи

Какво може да защити черния дроб от цироза?

Освен това, има други, полезни храни, които могат да помогнат на черния дроб да се възстанови.

Британски лекари казват, че ежедневната консумация на аспержи може да подобри състоянието на черния дроб при пациенти с цироза.

Аспержите съдържат достатъчно уникални химични съединения, които не съществуват в никоя друга храна. Пациенти с чернодробна цироза трябва да ядат аспержи всеки ден.

Ефекта на аспержите върху черния дроб е проучен от група доброволци. това са били 19 човека, които са били болни от цироза. При 14 от участниците в експеримента е било установено подобрено състояние след две седмици на хранене с аспержи.

Редовната консумация на сушени кайсии и други храни, богати на витамин Е, също предпазва черния дроб от заболяване.

И още една храна, която е полезна за пациенти с цироза – обикновен черен, натурален шоколад.

Лекарите отдавна са признали терапевтичните свойства на шоколада. Разбира се, че е твърде рано да се каже, че сладкото лекарство ще се използва в хода на лечението на сериозни заболявания, а за неговото влияние върху цирозата на черния дроб все още не са проведени достатъчно изследвания. Черният шоколад предпазва от образуване на кисти на чернодробната тъкан, което го прави по-подходящ за консумация при цироза и не се развиват опасни усложнения, които могат да доведат до смърт.

 

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On