Какво не обича черният дроб?

Черният дроб употребява около десет пъти повече кислород от всеки мускул със същата маса

 Какво не обича черният дроб?

Какво не обича черният дроб?

На ден през него преминават около 2000 литра кръв, която се филтрира по 350 пъти. Черният дроб е отговорен и през него се извършва истинското прочистване на нашия организъм. Черният дроб произвежда мастни киселини. Тези мастни киселини са необходими за преработката на мазнините и са отговорни за това как изглеждаме.

Този орган притежава уникална способност – той може самостоятелно да се възстановява след възпаление, удар и травма, отравяне и друг стрес. Но това съвсем не означава, че черният дроб не изисква внимание и може напълно да се осланяме само на неговите способности за регенерация.

И така, кои са нещата, които черният дроб не обича?

Продължителен прием на храна, съпроводен с постоянно седене на масата. Разбира се, това не означава, че трябва да избягваме събиранията и празниците, а да се стараем повече да се движим между храненията, за да подобрим кръвообращението и храносмилането.

Пържено, люто, пушено, замразено, както и алкохол и газирани напитки.

Някои лекарствени средства. Затова, преди да вземете таблетка, запознайте се с анотацията, а най-добре е да се консултирате с лекар.

Енергийните напитки. Възможно е те да изпълняват своята функция – да повдигат тонуса и да не ни позволяват да заспим, но при това съдържат цял комплекс активни вещества. Към тях се отнасят витамини, минерали, невростимулатори и т.н. компоненти . Разбира се, те не са опасни и дори са полезни, но поотделно. Съчетанието на тези вещества създава недопустимо натоварване за черния дроб, който ще трябва да преработи всичко това.

 

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On