Кърмата намалява възпаленията в тялото

Възпаленията в тялото могат да предизвикат някои сериозни болести, свързани и с черния дроб

kyrmene Чрез кърмата бебето получава защитни механизми, които ще му бъдат в полза след време

Новото изследване показва, че кърмата съдържа не само необходимите за новородени антитела и хранителни вещества. Тя също така има биомолекули, които елиминират инфекция, възпаление, болка и помага да се излекуват раните, каза Zee News.

Експертите използвали специална техника и провели куп изследвания, за да стигнат до този извод. Изследователите открили, в кърмата специални молекули, наречени (SRMs). Тези молекули са участвали в отстраняването на възпалението и стимулирането имунен отговор. Общо учените са намерили 20 молекули, които имат такива свойства. Само някои от тях вече са били установени и преди.

Също така, учените изследвали и проби от кърмата на жени страдащи от мастит (възпаление на гърдата). Нивата на полезните вещества в млякото от тези жени са били по-ниски.

Кърмата е необходима на детето не само заради хранителните вещества. Тя изгражда по-здрав имунитет и възможност, когато детето порасне, да има по-здрава имунна система.

Здравата имунна система предотвратява появата на някои доста сериозни болести, като рак и други. Освен това, силната имунна система помага за по-качествената и бърза работа на черния дроб. Това е важно както заради качеството на кръвта, така и заради всичко, което черния дроб пречиства.

Author: Mari

Share This Post On