Проблеми с автоимунните реакции може да се дължат на затлъстяване

Когато е налице затлъстяване, с него задължително идват и още куп здравословни проблеми. И тук не става въпрос само за диабет и високо кръвно налягане


Наличието на наднормено тегло и висока степен на затлъстяване при дете повишава риска от развитие на автоимунни заболявания, включително астма, съобщава РИА Новости . Според една теория астмата се развива, ако детето няма достатъчно контакт с бактерии, гъбички, различни патогени. Стерилитетът не подготвя тялото, не го учи да реагира адекватно в случай на такъв контакт.

Втората теория се основава на признаването на главната роля на хроничното възпаление, свързано със затлъстяване, различни метаболитни нарушения и работата на сигнализиращите молекули. В последното проучване изследователите са изследвали данни от повече от 500 000 деца на възраст от 2 до 17 години. Около 40 000 от тях страдат от различни форми на астма и още 100 000 от затлъстяването. И експертите са идентифицирали определен модел.

Така че почти всеки трети случай на астма е свързан със затлъстяване и възпаление, които се появяват в белите дробове и други тъкани на фона на наднорменото тегло. Според експерти общият брой на астматиците сред децата се е увеличил с 5-6% поради затлъстяване. Проблемите с теглото се превръщат в един от най-значимите фактори в развитието на епидемията от астма през последните години.

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On