Кой е застрашен от холецистит?

Холецистит е възпаление на жлъчния мехур, което се случва най-често заради обструкция на кистозния канал поради холелитиаза

холецистит

Кой е застрашен от холецистит?

Жлъчният мехур се намира под черния дроб. Той съхранява жлъчката, който се произвежда в черния дроб. Жлъчката помага червата да се чистят от мазнини.

90% от случаите при холецистит са свързани с камъни в жлъчния канал (например калкулозен холецистит), а останалите 10% от случаите са калкулозен холецистит.
Има остър и хроничен холецистит.

Честотата на холецистита се увеличава с възрастта. Физиологичното обяснение за увеличаване на честотата на камъните в жлъчката в напреднала възраст е неясно. Повишената честота при по-възрастните мъже е свързана с промяна в андрогенните и естрогените фактори.

Жлъчните камъни при жени се откриват 2-3 пъти по-често от мъжете, което води до по-висока честота калкулозен холецистит при жените. Повишените нива на прогестерон по време на бременност може да доведат до стагнация на жлъчката, което води до по-високи темпове на развитие на заболявания на жлъчния мехур при бременни жени. Калкулозен холецистит е по-чести при по-възрастните мъже. Основният рисков фактор за развитието на холецистит не може да бъде определен точно, но учените отчитат, че има увеличено разпространение на заболявания на жлъчния мехур често сред хората от скандинавски произход, индийци, латиноси, докато жлъчнокаменна болест е по-честа при хора от Африка и Азия. Белите хора имат по-висока честота на холецистит, отколкото чернокожите.

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On