Кои хора не бива да спазват Средиземноморската диета?

Всичко знаем колко полезна е Средизелмноморската диета. Освен това тази диета е и много вкусна и не чак толкова трудна за спазване


Ново проучване в Италия установи, че средиземноморската диета е от полза само за някои хора. От нея няма полза за всеки, който реши да я спазва. Да припомним: Тази диета включва яденето на големи количества зеленчуци, плодове, ядки, бобови растения, зърнени храни, зехтин, умерена консумация на риба, вино, млечни продукти и ограничена консумация на месо.

Учените са открили, че ефективността на средиземноморската диета е зависима от социално-икономическия статус. По този начин, хората с високи доходи и / или високо ниво на образование, трябва да спазват тази диета. тя ще ги предпази от сърдечно-съдови заболявания. А при тези, чиито социално-икономическия статус е по-нисък, не се наблюдава този ефект, пише The Times Hindustan Times .

Доброволците с висок и нисък социално-икономически статус може еднакво добре да се придържаме към средиземноморската диета. Въпреки това, хората с високи нива на доходи и / или високо ниво на образование, са използвали продукти, които са по-богати на полифеноли и антиоксиданти. Освен това, диетата изисква голямо разнообразие от плодове и зеленчуци.

И тук стигаме до един не особено весел извод – богатите хора могат да си позволят да спазват Средиземноморската диета, и ще имат по-големи ползи от нея, защото имат възможност да си купуват по-качествени храни.

 

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On