Кои са първите симптоми на рака и как това се отразява на работата на черния дроб?

В самото начало най-характерен симптом за сериозен проблем с нашето здраве е влошената работа на черния дроб

 

рак

Има някои общо, но в същото време и сериозни симптоми, които трябва да ви накарат да посетите лекар незабавно. Кои са те?

Хронична болка

Тя предупреждава за продължително възпаление или проблеми на имунната система.

• главоболие, което не минава, може да е симптом за мозъчен тумор;
• упорита болка в гърба може да се дължи на рак на дебелото черво, ректума или яйчниците. Тя означава, че вече има и метастази.

Хронична умора

Умора, която не минава дни и седмици наред дори след дълъг сън. С нарастването на тумора тя се усилва. Характерна е за всеки бързоразвиващ се рак. Особено тревожна е, ако е съпроводена със загуба на апетит и изпотяване нощем.

Често вдигане на температура

Трескавите състояния често придружават рака, особено когато вече има и метастази. Почти всички хора с рак се оплакват от треска, която редовно се повтаря, тъй като имунната система вече е омаломощена. Треската може да е ранен симптом на левкимия или лимфом.

Загуба на тегло

Човек отслабва рязко с 5 кг и повече, без да го иска и без причина. Случва се при рак на панкреаса, хранопровода, стомаха и на белия дроб.

Нетипично кървене или вагинални течения

Може да са признак за ранен стадий на рака на матката, късен стадий на рак на маточната шийка и за някои видове рак на яйчниците.

 

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On