Кои са полезните храни за нашия черен дроб?

Това са полезните храни, които дават истинска сила на черния дроб

Има много полезни храни за черния дроб и една от тях са зеленолистните зеенчуци

Има много полезни храни за черния дроб и една от тях са зеленолистните зеленчуци

Зеленолистни зеленчуци

Един от нашите най-силните съюзници в прочистване на черния дроб са листните зеленчуци, които могат да се ядат сурови, варени, или мариновани

С изключително високо съдържание на растителни хлорофили, зелените листа буквално смучат токсините от кръвния поток. С тяхната невероятна способност да неутрализират тежкише метали, химикали и пестициди, тези пречистващи храни предлагат мощен защитен механизъм за черния дроб.

Опитайте да включите в менюто си листни зеленчуци като спанак, маруля, рукола, глухарче и цикория в диетата си. Това ще помогне за увеличаване и създаване на жлъчен сок – вещество, която премахва отпадъците от органите и кръвта.

Авокадо

Този хранителен плод, тази невероятна супер-храна помага за производството на глутатион в тялото, съединение, което е необходимо на черния дроб, за да очисти вредните токсини.

Ябълка

Високото съдържание на пектин и други химически съставки в ябълките, са необходими на организма, за да се очисти и освободи токсините от храносмилателния тракт. Това, от своя страна, дава възможност на черния дроб да се справи по-лесно с токсичния товар по време на процеса на почистване.

Кръстоцветни зеленчуци

Яденето на броколи и карфиол ще се увеличи размерът на глюкозинолатите в тялото ви, като ги добави към производство на ензими в черния дроб. Тези естествени ензими помагат да се изчистят всякакви канцерогени и други токсини, вън от тялото, и това прочистване ще доведе до значително по-ниски рискове, свързани с рака.

Author: Mari

Share This Post On