Колкото по-малко калории, толкова по-дълъг живот?

Вече е ясно и научно доказано, че колкото по-малко калории, толкова по-дълъг и ползотворен ще е нашия живот

по-малко калории

Колкото по-малко калории, толкова по-дълъг живот?

Калоричността на храната е в обратно пропорционална зависимост с продължителността на живота, твърдят изследователи от университета „Бригъм“ в САЩ. По-просто казано, по-малко калории – по-дълъг живот.

Учените наблюдавали две групи лабораторни мишки. Едните имали неограничен достъп до храна. Другите получавали продукти с 35% по-ниска калоричност. И двете групи обаче били снабдени с всички хранителни вещества, необходими за нормалния им живот.

Ограничението на приеманите калории довело до увеличаване на продължителността на живота във втората група. Освен това тези мишки били по-енергични и по-рядко боледували.

Авторите на изследването не са единствените, които установяват подобна зависимост между храна и продължителност на живот. Те обаче първи доказват, че намаляването на общия синтез на белтъчини забавя работата на рибозомите (важни клетъчни органели) и дава допълнително време за тяхното възстановяване. „Именно тези процеси -смята ръководителят на проучването Джон Прайс -обезпечават по-дълъг живот за организма.“

За да се приложи подобна подмладяваща стратегия върху хора, са необходими допълнителни изследвания. Но нищо не ни пречи да се сетим за това проучване, когато посягаме към поредната калорийна бомба на трапезата.

 

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On