Комбинация от методи ще помогне за справяне с рака на панкреаса

Служителите от университета Бингамтън побеждават туморите на панкреаса с помощта на двойна термообработка


Раковите клетки умират поради нагряване и замразяване. Този нов подход е полезен в случаите, когато химиотерапията и лъчелечението са безсилни, съобщава UPI.com.

Ако приложите метода на криообразуването (замразяване на тумора на панкреаса), много ракови клетки ще умрат, но някои ще оцелеят и ще растат отново. След загряване, туморните клетки също могат да бъдат регенерирани. Комбинацията от нагряване и замразяване води до пълно разрушаване на раковите клетки.

В хода на проучването, специалистите са били в състояние да определят кои пътища на клетъчна смърт са активирани чрез двойна термообработка. Сега изследователите работят за подобряване на ефективността на метода. Освен това те разработват начини за извършване на аблативна терапия.

И още една новост. Служители на университета в Уолонгонг предложиха нестандартен метод за лечение на диабет тип 1. Те създадоха триизмерен биопринтер, който отпечатва клетки на панкреаса (орган, който продуцира инсулин), съобщава „3DPrint.com“ . Това развитие ще позволи напълно да се елиминира нуждата от донорни панкреатични клетки.

Явно медицината не спира да търси начини за подпомагане здравето на панкреаса. Тези открития, както и още много , които предстоят да бъдат направени, ще подобрят работата на този толкова важен орган.

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On