Коя е оптималната скорост за загуба на наднорменото тегло?

Не е тайна, че наднорменото тегло е опасно за здравето. Прекалено рязкото отслабване обаче може да навреди много


Наскоро диетолозите от САЩ проведоха проучване и разбраха колко килограма може да е безопасно да се отслабна седмично. В същото време диетолозите смятат, че една седмица като цяло не е достатъчна, за да се намали значително теглото.

Ако следвате принципите на правилното хранене и отделяте време за физическо обучение, тогава можете да загубите около един килограм през първата седмица. Такова намаляване на теглото определено не вреди на здравето на хората.

Вярно е, че през първата седмица ще се освободите от водата, но не и от мазнините. Освен това, намаляването на теглото не трябва да надвишава 500 грама на седмица. За да се ускори процесът на безопасна загуба на тегло, специалистите по хранене препоръчват увеличаване на количеството сложни въглехидрати в диетата, като същевременно се поддържа дефицит на калории. Дебитът трябва да надвишава входящия обем.

Добре е да се знае, че вегетарианската диета намалява нивото на холестерола в организма. Учени от Япония и Съединените щати анализираха данните от 30 проучвания и 19 клинични изследвания, които проследиха ефекта от минимум 4 седмици вегетарианска диета. Анализът показва, че вегетарианците са имали общо ниво на холестерол от 29,2 милиграма на децилитър кръв по-ниско от месоядите, съобщават Daily Mail.

Благодарение на прехода към вегетарианска диета нивото на холестерола на месояден може да спадне с 12,5 милиграма на децилитър. Според изследователите вегетарианците ядат много зеленчуци, плодове и ядки. Тези продукти са богати на разтворими фибри, соеви протеини, фитостероли и съдържат малко наситени мазнини. Ето защо, вегетарианците имат нисък холестерол.

 

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On