Кръгова тренировка подпомага оздравителния процес при стеатоза

Когато тренировката ви включва комплекс от изпълнени едно след друго минимум 10 упражнения за всички групи мускули, вие правите кръгова тренировка


За най-добър резултат трябва да ги повторите няколко пъти. Между всеки кръг правете кратки почивки.

Не си мислете, че няма как да отделите време за това. Цялото занимание продължава максимум 20 минути, макар вманиачените по фитнеса да тренират повече от час в този режим. А ползите ще са много. Мазнините се топят бързо, но трябва да поддържате високо темпо и ускорен пулс. Затова кръговите тренировки са отличен начин за отслабване, не само за оформяне на мускулите. Те са подходящи почти за всички, степента на натоварване се контролира с избора на конкретните упражнения. Може да се изпълняват и у дома, не са необходими уреди.

Други техни предимства са ускоряване на метаболизма, не добавят обем на мускулатурата, ставате по-силни и издръжливи, подобрява се работата на сърдечно-съдовата система

За да бъде тренировката ви максимално ефективна, трябва да спазвате няколко основни правила:

• Направете план за упражненията и за реда им. Препоръчително е за всяка основна група мускули да има поне три – за ръце, крака, корем.

• Не забравяйте предварително да загреете. Отделете за това поне 5 минути.

• Започнете тренировката с най-простите и подходящи за нивото ви упражнения, които ще подготвят цялото тяло за натоварването.

• Ако се занимавате във фитнес зала, не използвайте щанги или гири с най-голямото тегло.

• След всеки кръг почивайте буквално минута, за да започнете втория на сравнително висок пулс. Отделните повторения на упражненията също трябва да са ритмични – например между всеки клек да има еднакво време и то да не е продължително. Да го постигнете ще ви помогне подходяща музика. Може да си я свалите от интернет, защото при нея е гарантиран еднакъв ритъм от начало до края.

• Не правете кръгови тренировки по-често от 3 пъти в седмицата. Ако мускулите ви нямат време за възстановяване, няма да получите никакъв резултат. Защото на всяка следваща тренировка, без да искате ще намалявате интензивността. Рискувате да получите и травми.

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On