Кроасан на закуска вреди на панкреаса

He пропускайте сутрешната закуска, често напомнят диетолозите

zakuska
Според някои специалисти тя е най-важното хранене – в зависимост от това какво ядете сутрин, метаболизмът се настройва по определен начин, който задава нивото на жизнения тонус през целия ден.

В менюто не е желателно да присъстват полуфабрикати и всякакви продукти, съдържащи много Е-та.

Някои полезни продукти вредят на гладен стомах. Избягвайте пикантни подправки, защото те могат да предизвикат възпаление в празния стомах. Това са все съвети, давани често от диетолозите. По-малко се знае, че някои обичайно консумирани на закуска храни и напитки организмът не приема с благодарност.

Кекс, кроасани със сладко или шоколад, курабии. Сладките въглехидратни храни имат висок гликемичен индекс и доставят т.нар. „бързи захари“. Те принуждават задстомашната жлеза (панкреаса) да работи на свръх-режим и да произвежда голямо количество инсулин. А колкото повече инсулин има в кръвта, толкова е по-голям рискът от натрупване на излишни килограми.

Ето го и механизма: след като нивото на кръвната захар скочи, настъпва рязък спад и се появява чувство за глад. Това е причината след закуска с нещо сладко апетитът много скоро отново да се върне. Не е нужно да изключите кроасана от сутрешното си меню, но по-добре да го изядете след едно сварено яйце например.

 

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On