Лекари: не използвайте активен въглен като част от програмите за детоксикация

Активният въглен се счита за отлично средство за детоксикация. Днес използването на активен въглен е истинска модна тенденция


Активен въглен се добавя към храната и напитките. Не е чудно, че има коктейли, дори кроасани с черната субстанция. Използва се както от обикновените хора, така и от знаменитостите, съобщава The Daily Mail.

Активен въглен се използва при отравяне, подуване, за подобряване на кожата и дори избелване на зъбите. И много диетолози казват, че с него наистина премахва токсините от тялото. Действително активният въглен абсорбира токсичните съединения в стомашно-чревния тракт и ги отстранява по естествен начин.

Лекарите обаче предупреждават: активният въглен може да абсорбира полезни витамини, минерали и антиоксиданти от храната. Всъщност той лишава храната от хранителна стойност. Същото се случва и при някои лекарства, включително антидепресанти и противовъзпалителни средства. Също така си струва да си припомним, че тази субстанция работи само тогава, когато е взет веднага след като токсичните вещества са влезли в тялото. Освен това той потиска работата на червата, причинявайки гадене и запек.

Затова – бъдете внимателни, когато решите да следвате модните тенденции в детоксикацията. Не всичко е толкова полезно, колкото изглежда на пръв поглед. Доверете се на билките и използвате капките Хепавитал за ефективна детоксикация на черния дроб и жлъчката.

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On