Лекарите категорично забраняват да се пие диетична кока-кола

Да се пият каквито и да е газирани напитки, е вредно за здравето. Вредни са и негазираните изкуствено подсладени сокове. Но най-вече – вредно е да се пие диетична кока-кола


Американските кардиолози са идентифицирали най-вредния хранителен продукт за човешкото тяло. Тъй както пише „MedikForum“, подсладител в диетична кока-кола привлече вниманието на лекарите от Американската кардиологична асоциация. Те казват, че е необходимо напълно да се изключи този продукт от диетата. Диетичната кока-кола увеличава риска от инсулт и деменция.

В доклада на кардиолозите се посочват не особено приятни факти. При използването на поне една кутия безалкохолна напитка „без захар “ на ден, човек три пъти увеличава риска от инсулт и 2.9 пъти повишен риск от деменция.“ Известно е, че при съвременните безалкохолни напитки вместо захар се използват изкуствени подсладители като аспартам. В тялото, това съединение, например, се разлага във фенилаланин, аспарагинова киселина и метанол, токсични за организма.

В допълнение, аспартамът може да се натрупва в мозъка и да причини ненормална активност на невроните. Заедно с други вещества в състава на диетичен газирана напитка той дава по-голяма токсични натоварването на черния дроб и насърчава натрупването на токсични вещества в стомашно-чревния тракт. Освен това газираните напитки са опасни поради висока киселинност, застрашаващи възпалението, преждевременно стареене и разрушаване на тъканите.

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On