Лимон в напитките – опасност за здравето?

В алкохолните и безалкохолни напитки в баровете и ресторантите често добавят резени лимон. Това е традиция, която не буди размисъл у клиентите

лимон

Освен това, оказа се, че лимон в напитката е предпочитан от една голяма част от клиентите. Има ли наистина някаква опасност и каква е тя?

Оказва се, че лимонът в напитката може да бъде източник на микроорганизми, които могат да причинят инфекциозни заболявания. Това установява учени от Училището по медицина на Университета в Ню Йорк.

Експертите са взели натривки от резени лимони в напитките от 21 ресторанта. Проучването показа, че се наблюдава развитието на микроорганизми в 70% от пробите. Като цяло, изследователите са намерили 25 различни вида микроорганизми. Всички те може да предизвикат инфекциозни заболявания, въпреки че учените не са изчислили вероятността.

Изследователите казват, че служителите в ресторантите и баровете докосват лимона, режат го, поставят го в контейнер, чаша или стъкло, където след известно време го взимат и го слагат в питие. По този начин, микроорганизмите могат лесно да стигнат до резените лимон. А алкохола в напитките, не винаги е достатъчно силен, за да ги унищожи.

 

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On