Липсата на сън убива черния дроб

Проблем за черния дроб се оказва недоспиването. Липсата на сън му влияе по един не особено благоприятен начин


Черният дроб на човек, както се оказа, страда много от липсата на сън. Липсата на сън предизвиква опасни нарушения във функциите на нашето тяло. Този факт е установен от учени от Японския университет в Тохо.

Учените открили, че черният дроб не просто страда от хронична липса на сън, но и само от една нощ без сън. Японските специалисти заявиха, че една безсънна нощ е достатъчна, за да провокира неправилно функциониране на процесите на производство на глюкоза от черния дроб и разграждането на инсулин. На този фон вследствие на това се увеличава вероятността от развитие на стеатоза на черния дроб, известна още като „мастен черен дроб и захарен диабет тип 2.“

По време на експеримент с мишки, учените са лишили от сън през нощта едната група от животни. Беше установено, че след една нощ на лишаване от сън при гризачите има драстично повишени нива на глюкоза и мазнини в кръвта. Изследователите отбелязват, че ръстът на мазнини в организма, е реакция на организма към действието на инсулина, който вече не е „приятел“ на черния дроб. Липсата на нощен сън засяга ензимите, които регулират метаболизма в черния дроб, казаха учените.

Предишни изследвания на учени са показали, че овесената каша помага ефективно да намали възпалението на черния дроб. Доказано е, че ечемика намалява количеството на висцерални мазнини, които, при високи нива, специалистите свързват с хормонални нарушения и проблемен метаболизъм.

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On