Лукът – мощно средство за прочистване и отслабване

Според древните лечители лукът има прочистващо, антимикробно действие и помага за свалянето на излишните килограми. Включете в диетата си повече зелен лук и се уверете


Днес полезните му качества са потвърдени от редица изследвания. лукът се смята за мощен природен антибиотик. Много хора се отказват от зеленчука заради острата му миризма. Но ако знаят какъв враг е на килограмите, ще го заобичат. Полезни за елегантността са всичките му разновидности – кромид, праз, чесън. Те се допълват и затова най-успешна е диетата с всички.

Само 70 грама лук на ден напълно удовлетворяват потребностите на организма от аскорбинова киселина. Такъв източник на витамин С е особено необходим в началото на пролетта, когато заради студените месеци сме били лишени от естествени витамини. Освен това в лука има витамини от В група, а за техния дефицит в момента се говори много. С тази липса лекарите обясняват проблемите с имунитета, здравето на нервната система, издръжливостта на мускулите.

Минералните соли в лука нормализират водно-солевия обмен в организма. Така се предотвратява подуването, профилактика е и срещу целулит. Лукът, най-вече празът, съдържа фитонциди, които активизират храносмилането и подпомагат разграждането на мазнините. Не трябва да се пренебрегват и фибрите в зеленчука, които имат прочистващо и засищащо действие.

 

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On