Мазнини в черния дроб – защо е опасно това състояние?

Чернодробна стеатоза е термин, който описва натрупването на мазнини в черния дроб

bolniyat cheren drob
Въпреки че е нормално да има някакво количество мазнини в черния дроб, повече от 5 до 10 процента мазнини в черния дроб може да означава, че имате стеатоза. Това заболяване е опасно много повече, отколкото предполагате, тъй като може да предизвика някои усложнения за здравето на черния дроб.

Стеатозата на черния дроб е обратимо състояние, което може да бъде решено с промени в храненето или прием на подходящ препарат, който да прочисти черния дроб. Точно такъв препарат са капките Хепавитал.

Стеатозата или появата на мазнини в черния дроб често протича без симптоми и ако се започне да се лекува навреме не води до трайно увреждане.

Черният дроб е вторият най-голям орган в тялото. Функция на черния дроб е да обработва всичко, което се яде или пие и да филтрира вредни вещества от кръвта. Този процес се прекъсва, ако има твърде много мазнини в черния дроб. Черният дроб често сам прави ремонти по възстановяването старите и появата на нови клетки на черния дроб, когато старите са повредени. Когато има повтарящи се увреждания на черния дроб, може да се стигне и до цироза.

 

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On