Разтопете мазнините в черния дроб с помощта на сгряващи подправки

С помощта на сгряващи подправки и храни ще може да подпомогнете топенето на мазнините в черния дроб

mazninite v cherniya drob
Според тибетската философия през зимата в организма се увеличава количеството на слузта. Натрупвайки се, тя предизвиква чувство на леност и апатия, спомага
за остри респираторни вирусни заболявания, болести на ставите, ускорява отлагането на мазнини и най-вече – увеличава мазнините в черния дроб. За да се нормализира емоционалното и физическото състояние, трябва да се увеличи физическата активност и да се спазва подходяща система на хранене. За целта специалистите съветват в менюто да се включат много топли блюда с лек лютив, горчив и стипчив вкус и да се намали употребата на сладко, кисело и солено.

За да подпомогнете топенето на мазнините в черия дроб наблегнете на варените и печените зеленчуци: броколи, тиквички, гъби, брюкселско зеле, аспержи, спанак, моркови, тиква, репички, целина – изборът е огромен. За да усилите сгряващите им свойства и да подобрите храносмилането, добавете лук, чесън или гарам масала („кралска смес“ – микс от люти подправки). В същото време намалете употребата на белокочанно зеле и картофи – те „охлаждат“ стомаха, затова са подходящи за хора със силно храносмилане и само в топлото време на годината.

Месото за блюдата също трябва да притежава „горещи свойства: кокоше, овнешко, дивеч и морски дарове. Откажете се от свинско и говеждо – те охлаждат организма.

Всички сладкиши, с изключение на меда, способстват за изработването на слузта, така че заменете тортите и пастите със сушени плодове. Пресните плодове в голямо количество само увеличават студа и дисбаланса, така че избирайте най-сладките – например червени портокали.

 

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On