Медиите и знаменитостите имат пряко въздействие върху хранителното поведение на съвременните хора

Както беше отбелязано от Информационна агенция TASS, поведението при храненето се определя от личните мотиви на човека


Такива лични мотиви определят и борбата за правата на животните, грижата за здравето му и околната среда. Но експертите от университета в Куинсланд идентифицираха значително влияние на масовата култура. Сега човек не решава сам какво и как да яде – знаменитостите, телевизионните звезди, готварските шоута и препоръки от медиите се явяват водещи в избора и начина на хранене.

„Вегетарианството е модерно, да си месояден е демоде, а знаменитостите и кулинарните шоута решават какво и как да ядем. Вече не всичко е въпрос на личен вкус. Супермаркетите и знаменитостите помагат на потребителите да напълнят своята кошница“, казва д-р Мишел Филипс, един от авторите на съответното проучване.

Сега поведението се определя изцяло от желанието да се изпълнят стандартите, определени отвън. Докладът на учените казва: „Хората вече не искат разбиране, специална нагласа и топъл разговор с обичан събеседник или със семейството си. Те не слушат хората, които продават стоката, а онези, които казват какво, как и защо трябва да бъде. В резултат на това виждаме огромен брой примери за партньорства между известните готвачи като Джейми Оливър и Хестън Блументал, както и продуктите на определени марки, т.е. хората правят избор въз основа на съветите на напълно непознати лица и само защото са известни.

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On