Мухлясалият хляб разболява черния дроб

Много хора се оплакват, че хлябът бързо мухлясва и се налага да изрязват плесенясалите места


Мухлясалият хляб е по-добре да се изхвърля. Така ще си спестите опасни заболявания на черния дроб и кръвта.

Повечето от видовете плесени, които се развиват по хляба, са силно токсични.

Той може да е поразен от афлатоксини – плесенни гъбички, които се развиват в много храни в горещо време и висока влажност. В момента човек може да не усети сериозно неразположение, но ако често яде такива храни, има риск от увреждане на черния дроб. Страшен е не само ракът, но и фиброзата и цирозата на черния дроб, които гъбичката провокира.

В хляба може да се е развила фузария – гъбичка, която освен черния дроб заплашва костния мозък и лимфните клетки, при чието увреждане може да се развие тежка болест на кръвта.

Плесенясалият хляб често причинява невротоксичен ефект. Хората, които са яли от него, се държат като пияни – говорят приповдигнато, плетат език, смеят се, залитат, поемат необмислени рискове.

Най-често мухлясалият хляб е резултат на кръстосана гъбична инвазия, а част от микроорганизмите не се виждат с просто око и не променят вкуса. Така човек си мисли, че няма риск, ако е изрязал плесенясалия участък. Не върши работа и да го изпечете. Афлатоксините например си благоденстват до 200 градуса.

 

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On