На кои храни да наблегнете ако искате да имате плосък корем?

Няма друга част от тялото, която да е по-трудна за стягане. Правите преси до припадък, а той не се прибира. Постигането на плосък корем е трудно, но не и невъзможно


Ще трябва да добавите и специална храна, която да подпомогне усилията ви. Диетата има за цел да изгори мазнините в областта на талията и да настрои работата на храносмилателната система в правилните обороти.

Два са основните фактора за постигане на плосък корем – пълен отказ от цигари и алкохол. Нормална обмяна на веществата е невъзможна при употребата им. Високоградусните напитки освен това доставят на организма много женски хормони, а излишъкът им се трупа точно на талията.

Иначе може и сами да си съставите хранителна програма. Основното е да не съдържа мазни и сладки храни. Най-ефективни са диетите с ориз, с кисело мляко или пълнозърнести ядки. Оризовата е полезна и с детоксикиращия си ефект.

В диетата задължително включете следните групи продукти:

Растителни фибри. Ако не ви притиска времето и не искате да се подлагате на жестоки ограничения, обърнете внимание на влакнините. Те пълнят стомаха, притъпяват глада, не предизвикват подуване. В основата на диетата за плосък корем трябва да са пълнозърнестите храни, зеленчуците (най-добре сурови), бобовите растения, разнообразни зелени салати, морски водорасли. Особено подходящи са краставиците, тиквичките и ябълките.

Плодове. Отделени са от фибрите, защото в никакъв случай не трябва да ги пренебрегвате

Колкото повече, толкова повече, както е казал Мечо Пух, макар да не е с най-плоския корем. Но ги яжте отделно, а не като допълнение към мюслито или като десерт. Отличен вариант са за следобедна закуска. Ограничения няма, само не прекалявайте със сладки круши, смокини и грозде.

Белтъчини. Без тях няма как да регулирате обмяната на веществата

Поне два пъти в седмицата в менюто ви трябва да присъства риба с гарнитура от зеленчуци, веднъж – пилешко филе, а омлетът е отлична вечеря. Ядките и семките също дават много полезен растителен белтък в добавка с нужните за организма правилни мазнини. Но те са висококалорични и позволената дневна доза е 50 г.

Салати и мазнини. Внимавайте с какво готвите и подправяте салатите си. Забравете за майонези и сметани, дайте предпочитание на растителните мазнини. Зехтин за салатата, орехово олио за таратора, ленено за готвене – това са правилните избори. А в салатите включвайте само зеленчуци, поне временно забравете за вкусните сирена и месца.

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On