Здравословният начин на живот развива самоконтрола

Здравословният начин на живот и най-вече спазването на някаква здравословна диета ни прави по-изпълнителни и отговорни

начин на живот
Според учените, здравословният начин на живот, има положителен ефект върху изпълнителната функция. Спазването на здравословен начин на живот позволява на човек да контролира импулсивни изблици. Това също така позволява да се поставят цели и да ги постигаме успешно. Спазването на здравословен режим на хранене е важно дори и за начина, по който решаваме определени проблеми. В проучването, експерти са изследвали връзката между нивото на физическа активност и здравослония начин на живот.

Изследователите са открили: доброволците, които са имали проблеми с изпълнителните функции, са прекарвали малко време, посветено на някаква физическа активност. Напротив, за разлика от тях участниците, които са били активни, имали са определен начин на живот, са били с високи изпълнителни функции. Това означава, че спазването на здравословен начин на живот и хранене, както и дозирането на физическа активност, спомага за по-високо изпълнение на поставените задачи. Експертите са взели под внимание фактори, които биха могли да повлияят на резултатите, като възраст, пол, степен на образование, финансово положение и състоянието на здравето при доброволците, които са участвали в проучването.

Учените смятат, че може би съществува една и съща връзка между изпълнителните функции и здравословната диета. В допълнение, възможно е лошите навици като тютюнопушене и злоупотреба с алкохол да се отразяват отрицателно на изпълнителни функции. Изследователите призовават хората да променят своя начин си на живот към по-добър, спокоен и здравословен.

 

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On