Наднорменото тегло може да доведе до преждевременна смърт

Наднорменото тегло е вредно. Вредно дотолкова, че може да предизвика преждевременна смърт


Училището по обществено здраве в Бостънския университет анализира данни от повече от 6 000 души. За пример е определено как затлъстяването засяга риска от преждевременна смърт. Освен това говорим за случаите, в които човек е затлъстял за доста дълго време, съобщава „Росийская газета“ .

Оказало се, че наднорменото тегло, което е било проблем за даден човек в продължение на 24 години, очевидно е скъсило продължителността на живота. При нормално тегло рискът от преждевременна смърт е намален. Според учените е необходимо да се води борба със затлъстяването още от детството.

Ако човек не успее да отслабне, вероятно ще има проблеми с мозъка. Установено е, че смъртта на специална група от неврони, отговорни за усещането за насищане, може да доведе до преяждане, като намали всички опити за отслабване до неуспешни.

Освен това, фигурата с форма на ябълка е свързана с повишен риск от възпаление на мозъка.

Ако мазнините в тялото се натрупват около кръста, според учените от Университета на Калифорния, човек може да има възпаление в тялото. Но ако мазните депозити се локализират в бедрата, това намалява риска от възпаление.

Голямата талия показва наличието на мастни натрупвания около вътрешните органи. И тези натрупвания се свързват основно с възпаление. Това означава, че имунните клетки се активират. Проучванията показват, че дори могат да проникнат в мозъка, причинявайки сериозни щети.

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On