Намаляване на холестерола до минимум гарантира защита от сърдечни проблеми

Ако концентрацията на холестерола в организма е близка до нормалната, рискът от инфаркт, инсулт и смърт от сърдечно-съдови заболявания намалява с почти една трета

холестерола

Намаляване на холестерола до минимум гарантира защита от сърдечни проблеми

За вредите от натрупването на холестерола е писано и говорено предостатъчно. Но, ако холестерола бъде в граници, близки до нормалните, това може да е само един голям плюс за нашето здраве. Това казват учените от Imperial College в Лондон. Статините могат да намалят нивата на холестерола в нормалните граници (до 100 милиграма на децилитър или по-малко). До сега, лекарите не са били сигурни дали по-ниските нива на холестерола са безопасни, пише The Indian Express.

Експертите са анализирали данни от 10 проучвания, включващи 5000 човека с високи нива на холестерола. Някои доброволци са приемали не само статини, но и ново лекарство alirokumab. Учените са открили: благодарение на комбинираното лечение на концентрацията на „лош“ холестерол в тялото на участниците е 50 милиграма на децилитър или по-малко.

Понижаване нивата на холестерола от 39 милиграма на децилитър ще доведе до намаляване на вероятността от инфаркт, сърдечен удар, ангина и смърт от сърдечно заболяване с 24%. Изследователите казват, че за да се постигне такова намаляване на концентрацията на холестерола в зряла възраст трябва да се комбинират медикаменти и здравословен начин на живот.

 

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On