Напитките, които пием, може да провокират появата на диабет

Появата на диабет зависи от много неща. Много са факторите, които предизвикват появата на тази неприятна болест. От огромно значение е и диетата

диабет

Защо и как диабетът уврежда черния дроб?

Лекарите посочват: в Русия честотата на диабет тип 2 бързо нараства. Както отбелязва „Медицински форум“ , често появата на диабет е предизвикана от използването на лоша храна. И ако повечето хора се опитват да се съобразят с това, то малцина са онези, които обръщат внимание на онова, което пият.

Според лекарите алкохолът не е пряко свързан с диабета, но всички тези алкохолни напитки са с високо съдържание на калории. Честата употреба на алкохолни и подсладени безалкохолни напитки води до свръх тегло и отрицателен ефект върху кръвната захар. Следователно консумацията на алкохол трябва да бъде ограничена. Препоръката се отнася за всички напитки, съдържащи захар.

Първо, това е сладката кока-кола, която често придружава бързото хранене. Опасна е дори и диетичната сода, защото има изкуствени подсладители, предизвикващи остро чувство за глад. Резултатът може да е преяждане. Подобна е ситуацията при плодовите сокове, достъпни при свободна продажба.

Лекарите съветват да се обърне внимание на качествената вода, напитките от плодове и зеленчуци, приготвени вкъщи с миксер или смесител (блендер). Класическият компот от плодове или круши ще бъде по-малко опасен за тялото, освен ако, разбира се, не съдържа високи дози захар.

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On