Настройката ще ви е от полза за успешното отслабване

Независимо дали искате да се избавите от два излишни килограма, или сте си поставили амбициозната цел да свалите 10, съветите на специалистите ще са ви от полза


Не става въпрос за препоръки „не яжте след 22 часа“ или „пийте по чаша вода на всеки час“. Защото най-важното за успешното отслабване е настройката.

Поставяйте си реални цели. Ако не сте били активни няколко месеца (или даже години), няма смисъл да тренирате всеки
ден. Организмът ви няма да се справи с претоварването, ще се контузите и усилията ви ще се окажат напразни. Внасяйте в живота си малки, но осъзнати стратегически промени и си поставяйте цели, които са реално постижими, съветва психологът Бес Маркус.

Експертът дава примери как може да изглеждат те. 20-30 вместо 10 коремни преси; 1-2 газирани напитки в седмицата вместо по едно всеки ден; 3-4 порции зеленчуци и плодове дневно на мястото на снаксовете.

Разделяйте целите си на две (от – до) и го правете, докато ви е нужно. Именно това ще ви даде сили да продължите въпреки всичко. По-лесно е, когато знаете, че винаги има и по-лек вариант.

Следете за размера на порциите

Очевидно е, че големите порции съдържат много калории. А до тях се свежда всичко, когато става дума за отслабване, казва авторката на редица диети Лиза Янг. Чаша броколи ще съдържа 30-40 калории, а същото количество сладолед – над 300. При това мозъкът продължава да вярва на порциите и засищането му с всяка от двете чаши ще е почти еднакво. Ако искате да отслабнете, играйте със съдържанието на чиниите -увеличавайте разрешеното и намалявайте вредното в тях.

Мислете за перспективите. Позволете на разума си да погледне в бъдещето и опитайте да си представите как ще изглеждате след година, как ще се чувствате и с какво ще се занимавате, препоръчва директорът на клиниката по психология към Аризонския университет д-р Стивън Гургевич. Според него това не е загуба на време, самовнушението има важна роля в постигане на набелязаните цели. Експеримент доказва, че от група хора с доказано затлъстяване по-бързо отслабнали тези, които практикували пътешествие в бъдещето.

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On