Нещо необичайно за здравето на черния дроб

За доброто здраве на черния дроб, билкарите препоръчват употребата на сорго или известно още като метла.

varete-si-seme-ot-sorgo-kato-kafe-sreshtu-chernodrobni-zabolqvaniq-framarПреди да стане на метли обаче, тази зърнена култура може да ви донесе много ползи на целия организъм. В неговият състав може да се открият много повече протеини и скорбяла, отколкото в царевицата и много по-малко мазнини в сравнение с нея. Ето защо може да ползвате него като невероятен лек за проблемите си с черния дроб.

Единственото, което трябва да направите, е да вземете семе от сорго и да го изпечете като кафе, след което го смесвате с малко пудра захар. От тази смес се взима чаена лъжичка и се вари, както се прави обикновено кафе. Пие се по една чашка на ден.

Препоръчително е за хора, които работят в токсична среда, а също и за такива, които чрез неправилно хранене, често пиене на алкохол и други са замърсили организма си, да си правят детоксикираща фитопрофилактика, която в някои случаи може да играе роля и на терапия. Въпросната профилактика включва:

Смесица от 100 гр. изсушени корени от глухарче, 30 гр. стръкове от змийско мляко (пресни или скоро изсушени) и 50 гр. стръкове от пчелник. Всички билки се нарязват на ситно, добавя се към тях и плод от шипка. Завира се 600 мл вода, след което в нея се сипват 2 супени лъжици от въпросната смес, след което отварата се вари 3-5 минутки. Сваля се от огъня и се прецежда, след като изстине. 6 пъти дневно се приемат по 100 мл. от отаварата 15 мин. преди и 30 мин. след хранене.

Author: admin

Share This Post On