Нискокалоричните диети работят по-добре върху мъжете, казват експерти

Диетите по специален начин не засягат тялото на човек в зависимост от пола му, установиха учените. Както съобщава RIA Novosti, мъжете бързо губят наднорменото тегло


Мъжете отслабват по-бързо като намаляват броя на калориите в диетата, отколкото жените, когато спазват нискокалорична диета. Но това не означава, че трябва да се откажете от опитите да намалите теглото си. Такова е мнението на учените и специалистите от университета в Копенхаген.

В рамките на експеримента с участието на 2000 души учените ограничават калоричното съдържание на храната до 930 килокалории на ден, като постоянно наблюдават състоянието на доброволците. В резултат на това всички участници в експеримента успяха да загубят средно около 10 килограма. Това им позволява да намалят нивата на кръвната захар до нормалните стойности. Освен това, при 88% от затлъстелите хора се наблюдава и подобряване на състоянието при стеатоза или мазен черен дроб.

За мъжете обаче е по-лесно да отслабнат с нискокалорична диета. Те са намалили килограмите с около 11,8 килограма, а жените – само 9 килограма наднормено тегло. Според учените мъжете реагират по-активно на диетата, отколкото жените. Освен това жените губят повече мускулна маса и полезна подкожна мазнина. Паралелно, те са по-ефективни при понижаване на холестерола.

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On