Огнян Симеонов, диетолог: Бананите са най-калорийни

Диетологът Огнян Симеонов отговаря на три важни въпроса за здравословното хранене и приготвянето на храните

Огнян Симеонов

Пред списание „Рецепти за здраве“ диетологът Огнян Симеонов разкри кой плод може да ядем без ограничения и защо картофите се варят с ципите.

Полезно ли е житото?

В повечето случаи то е хибридно в целия свят. Прочетете книгата „Пшеницата – маскираният убиец“ на Улан Дейвис. Хибридните храни отключват автоимунни заболявания. Затова е по-добре да не се купува заводски хляб, а да се взема от малки пекарни, които го правят с квас или сода. Аз правя у дома хляб с лимец или спелта, които са полезни. Те не са хибридни.

Как се готвят картофите?

Ако искаме да запазим полезността на картофите, трябва да ги варим с ципите. Когато са без тях, полезните вещества отиват във водата. Картофите се усвояват много добре от организма и не се пълнее от тях, ако се поднесат с оцет. Полезна за здравето е лесната салата от картофи, червен лук и оцет или лимон.

Кои плодове да избягваме, ако искаме да отслабнем?

Бананите държат класацията по висока калорийност. Може да ги хапваме 2 до 3 пъти в седмицата. В сезона на динята не е проблем да изяждаме 7-8 кг и пак да сме слаби, нищо че тя е въглехидрат. С динята хем ще направим прочистване на организма, хем бъбреците ни ще се избавят от песъчинки.

Без въглехидрати човек трудно оцелява. Без тях дори мозъкът ни не може да функционира нормално.

 

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On