Опитите да се отървете от излишните килограми може да доведе до сериозна анемия

Развитието на анемия може да започне с неправилно гладуване и спазване на вредни диети


В действителност, първоначално в тялото на един възрастен има само 3.5-4.5 грама желязо. Лъвският дял участва в кръвообращението, около 5% са в състава на съдържащите желязо ензими и около 30% се съхраняват в черния дроб (т.нар. железни резерви). Всеки ден човек губи до 2 милиграма желязо, а по време на менструация при жените такава загуба достига 25-30 милиграма на ден. Ето защо, за да се поддържа оптималното ниво, е необходимо да се приемат 15-20 милиграма желязо на ден. Само 10-20% от този обем, от който тялото се нуждае, може да се поеме с храна.

Но ако човек е болен и има недостиг на желязо, тогава е невъзможно да се коригира ситуацията само с диета.

Дефицитът на желязо се проявява бързо по време на гладуване и изтощение с диети. Затова и анемията бързо се развива с характерни симптоми. Такива са сърцебиене, замаяност, раздразнителност, сънливост, недостиг на въздух и т.н. Това се наблюдава при кърмещи жени и възрастни хора. Поради това, с диети, които имат за цел да доведат до отслабване, трябва да се внимава. За предпочитане е да се храните правилно и здравословно. Диетата трябва да бъде балансирана и да включва храни, богати на желязо. Силно вредно е по време на гладуване активното разцепване на собствените протеини (катаболизъм), разпадни продукти, които могат да действат токсично върху тялото, което води до симптоми на отравяне.

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On