Орехите – ключ към борбата с преяждането

Преяждането, особено когато се случва редовно, е една от основните причини за затлъстяването. То, от своя страна, провокира появата на такива заболявания, като мазен черен дроб

преяждането
Преяждането трябва да бъде овладяно навреме, за да не се превърне в хроничен недостатък. Преяждането, особено в детска възраст, е опасно за здравето. Затова трябва да се обърне внимание на храната, която подрастващите приемат.

Лека закуска, състояща се от орехи, позволява да се активира определена зона в мозъка, регулираща апетита. Това откритие е направено от учени, като са сканирали мозъка на група доброволци, пише Индия Днес. Изследването е проведено с участието на 10 души със затлъстяване. То е било проведено в рамките на 10 дни.

В рамките на първата сесия доброволците всеки ден консумирали смути, съдържащи 40 грама орехи. Във втория – смути без ядки, но сходни в хранителната стойност (контролна група). Оказа се, че през първите пет дни доброволците се чувствали по-малко гладни. Също така на участниците бяха показани снимки на любимата им храна, като сладкиши и хамбургери, неутрални предмети (цветя, природни пейзажи) или по-малко любима храна (зеленчуци). В същото време учените направили сканиране на мозъка.

Когато на екрана се появявали вкусни и вредни продукти, активността в дясната част на островната част на мозъка се увеличавала, ако орехите са били консумирани преди това. Тази област на мозъка е свързана с когнитивния контрол. Като цяло тази дейност показва, че доброволците отделят повече внимание на избора на храна, като предпочитат по-полезни продукти.

 

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On