Остър хепатит може да влоши сериозно вашето здраве

Остър хепатит е заболяване, което може да бъде диагностицирано късно, заради дългия безсимптомен период

Остър хепатит може да влоши сериозно вашето здраве

Остър хепатит може да влоши сериозно вашето здраве

Терминът „остър (дифузен) хепатит“ обединява голяма група от остри, предимно възпалителни лезии на черния дроб с различни етиологии.

Причини за възникването на това заболяване на черния дроб е остро възпалително увреждане на черния дроб при хората – вирусен хепатит. Има най-малко две патогенни вируси: инфекция с вирусен хепатит (А) и серумен хепатит (B). Най-реалистични характеристики, които помагат за разграничение между тези вируси е инкубационния период, който е около 1 месец, в първия случай и до 6 месеца – в последния. Остър хепатит може да бъде причинен и от Ентеровирус агенти на чревни инфекции, вируси, инфекциозна мононуклеоза, Leptospira, някои тропически паразити, бактериална инфекция, сепсис.

В допълнение към инфекциозните заболявания, има също остър токсичен хепатит, причинен от ендогенни токсини, образувани по време на обширни изгаряния на тялото, тежки инфекции и токсикоза на бременността.

Клиничната картина при остър хепатит варира. При леки случаи, това заболяване може да премине на практика безсимптомно, открива се само в случай на случайно или целенасочено изследване на лица, заподозрени в условия на остър хепатит.

В типичните случаи болестта могат да започнат с продромален период, характеризиращо се с грипоподобни симптоми, които е в рамките на 1-2 седмици, рядко повече, стават ясно изразени.

При токсичен и токсично-алергичен хепатит клиничните симптоми се развиват бързо, често в комбинация с признаци на токсично увреждане на други органи и системи.

 

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On