Отказът от закуска ще помогне да отслабнете, казват изследователите

Отказът от закуска може да спести калории, но пък е възможно да се отрази и на цялостното здраве. Затова трябва да се закусва разумно

закуска
При пропускане на закуската хората ядат 353 калории на ден по-малко. Съответно отказът от закуска може да допринесе за загуба на тегло. Това е установено от учените от университетите в Loughborough и Bedfordshire. В своето проучване те са включили данни, взети от 40 момичета на възраст от 11 до 15 години, съобщава The Daily Mail .

Участниците трябвало в продължение на три дни да ядат сутрин зърнени храни със 188 мл полуобезмаслено мляко и да пият 375 милилитра сок от портокал, или да пропуснат закуската. Също така, експертите оценяват диетата на участниците като цяло и нивото на тяхната физическа активност.

Изследването показа, че когато участниците не закусват, те консумират повече калории по време на другите хранения. Въпреки това, средната стойност на енергийната стойност на закуската е била 468 калории. Така че, поради намаляването на закуската, ежедневното калорийно приемане на диетата на участниците е намалено с 353 калории.

Трябва да се има предвид, че качеството на нощния сън зависи от закуската. Експертите, които се занимават с проблемите на съня проблеми, са стигнали до следното заключение. За да спи здраво през нощта, трябва да се ядат правилните продукти на закуска. Според „Росийская газета“, учените ни съветват след събуждане да хапнем шепа сурови бадеми и две-три фурми.

 

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On