Откритие: „чучулигите“ се хранят правилно,за разлика от „совите“

Много от „чучулигите“ са уверени, че здравето им е по-добро, в сравнение със „совите“


Ново проучване, проведено от изследователи от Финландия, показва, че „чучулигите“ наистина може да се похвалят с малко по-здравословни навици. В изследването са участвали почти 2000 души. Експертите са сравнили диетата „совите“ и „чучулигите“, пише Дейли мейл.

Изследователите са установили, че хората, които си лягат късно, ядат по-сладки храни за закуска. В допълнение, през нощта те хапват още много нездравословни храни. Хранителните прегрешения на „совите“ са по-чести, отколкото на „чучулигите“. Според учените, такава диета може да увеличи риска от затлъстяване и диабет тип 2.

Експертите дори отбелязват: намаляване нивото на самоконтрол през деня не позволява на хората да се хранят правилно през нощта.

Между другото, според друго изследване, проведено в Университета в Лестър, „чучулигите“ се различават от „совите“ и на генетично ниво. Експертите изследвали плодови мушици. Биологичния часовник в тези насекоми е много подобен на човешкия. Учените са успели да намерят в мухите повече от 80 гени, свързани с хронотипа.

Нормално е, когато човек стои до късно през нощта, да огладнява и така да развали хранителните си навици. За да се избегне затлъстяването специалистите съветват да не се яде нищо след 18 часа и по възможност да се ляга по-рано.

 

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On