Откритие: тялото има вътрешна система, която следи теглото

Тялото може да регулира само килограмите, които се трупат. Както и само да се освобождава от тях. Но това не означава, че ние нищо не бива да правим

тялото
Няма как тялото само да се освободи от излишните килограми, докато ние лежим на дивана.

Не е тайна, че светът е завладян от епидемия от затлъстяване. Прекомерното тегло увеличава риска от диабет, хипертония, хормонални разстройства и други здравословни проблеми. Учените от университета в Гьотеборг разбраха: очевидно, за да се контролира телесното тегло, не са необходими скали. Възможно е откриването на специалисти да доведе до разработването на нови методи за лечение на затлъстяването, съобщава Zee News .

Изследователите провеждат експерименти с гризачи. Експерименталните животни са били затлъстели. Изследването показа, че гризачите отслабват с около същото количество, колкото и изкуственото им увеличаване на теглото. След загуба на тегло, животните са имали по-малко телесни мазнини и нормализирали нивата на кръвната глюкоза.

Специалистите стигнаха до заключението, че тялото има система, която регистрира теглото и сигнализира на мозъка за необходимостта от намаляване на нивото на приема на храна. Той работи независимо от лептина – хормон, свързан с апетита. Когато човек не се движи и не спортува, системата определя грешното (твърде ниско) тегло. Ето защо, заседналият начин на живот увеличава риска от преяждане и затлъстяване.

 

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On