Парацетамол – абсолютна отрова за черния дроб!

Избягвайте употребата на парацетамол, за да предпазите черния дроб от опасни здравословни проблеми и трудности във функционирането му

парацетамол

Парацетамол – абсолютна отрова за черния дроб!

Разтворимите прахчета срещу грип са опасни за деца под 15-годишна възраст, предупреди асоциацията на педиатрите в България. В тях се съдържа препарат със седативно действие, който може да доведе до твърде дълбок сън и частична загуба на съзнанието.

Ето защо родителите не бива да лекуват децата си с медикаменти за възрастни, дори да са в намалени дози.

Прахчетата, съдържащи парацетамол, витамини и съставки за сваляне на температурата, може да са смъртоносни. Смята се, че сегашният режим на продажбата им без рецепта трябва да се промени.

Опасно е предозирането на парацетамол дори с малко. Ако се изпият 4 грама на ден от него (една таблетка е 0,5 грама), ще се увреди черният дроб. А при 8 грама за 24 часа черният дроб ще спре да функционира. И настъпва смърт, но не веднага, а след агония, която се проточва няколко дни.

В Германия прахчетата за грип се смятат за недоразумение. Те рядко сумират положителните ефекти на своите съставки, но пък обединяват рисковете от тях. Ако човек е болен от грип и е пил първо аспирин, после парацетамол и накрая си разтвори прахче в топла вода, ще превиши дозата и ще порази черния си дроб.

 

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On