Пиенето на плодов сок на празен стомах е лошо за здравето

Както отбелязва The Daily Mail, експерти в Принстънския университет не препоръчват да се пие сок на празен стомах. Не бива да се пие сок най-вече на за закуска

сок
Пиенето на сок на празен стомах претоварва храносмилателната система и може да наруши баланса на микрофлората в стомашно-чревния тракт. В сока има много фруктоза. Тя бързо стига до тънките черва след хранене.

И след дълъг период на гладуване (например сутрин) тялото не може да преработи голямото количество фруктоза. Следователно, тя се изхвърля в дебелото черво. Там фруктозата влиза в контакт с полезни бактерии, но те не са адаптирани към захарната обработка. Поради тази причина учените препоръчват да се ядат храни, богати на захар, след основно хранене и с умереност в приема.

Общоприето е, че само черният дроб участва в преработката на захар. Но наблюденията показват: повече от 90% от фруктозата се обработва в тънките черва. Ако фруктозата се консумира след основното хранене, тънкото черво се справя по-добре със задачата да я обработва. И това спестява възможни негативни последици върху микрофлората.

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On