Плосък корем: упражнения с топка помагат най-добре

Тренирате усилено, а така и не можете да постигнете мечтания плосък корем. Тази проблемна част на тялото най-трудно се поддава на корекции


Изисква много постоянство плюс комбинация от аеробни натоварвания за изгаряне на излишните мазнини и разнообразие от силови упражнения. Мускулите много бързо привикват към тях и ефектът става все по-бавен. Най-различни варианти на фитнес топки ще ви помогнат да разнообразите програмата си. Така ще увеличите и натоварването.

1. Стъпете върху фитнес топка и се подпрете на опънати ръце. Тялото от главата до петите е в една линия, дръжте корема стегнат през цялото време. След това сгънете колене, като из-търкулвате топката напред. Едновременно с това се усучете
вдясно. Върнете се обратно и при следващото изпълнение се усучете вляво. Това е 1 повторение, направете 2 серии по 10-15.

2. Седнете върху топката, подпрете се на опъната дясна ръка зад нея, а лявата поставете на тила. Леко сгънете краката и стъпете пред топката. Повдигнете корпуса с усилие в коремните мускули и едновременно се усучете, като опитвате да докоснете с левия лакът дясното коляно. Върнете обратно. Повторете по 10-15 пъти първо с единия, а после и с другия крак.

3. Подпрете се странично на топка или на бозу (гумена полусфера с равна основа). Външния крак изнесете зад вътрешния. Поставете ръце на тила. От това положение повдигайте и отпускайте корпуса, като се сгъвате от талията. Направете 2 серии от по 10-15 повторения.

4. Сега се обърнете с лице към уреда. Подпрете се с опънати ръце на него, а краката опънете,
разтворете ги на ширината на раменете и стъпете само на пръсти. Стегнете корема и се усучете вдясно, като едновременно сгъвате десния крак и го изнасяте пред коляното на левия. Върнете се в изходно положение и направете същото противоравно. Това е 1 повторение, направете 2 серии по 8-12.

Author: Mari

Share This Post On