Полезните храни не са полезни, добавите ли сол към тях!

Няма значение, че ядете здравословни храни. Ако ги солите, ликвидирате всякаква полза от тях

сол
Това установиха учени от Импириъл колидж в Лондон, след като анализираха данни от изследванията на 4000 души от Великобритания, САЩ, Япония и Китай.

Тези хора са приемали различни хранителни вещества, за които се смята, че понижават кръвното налягане – например фибри, витамин С, омега-3 мастни киселини и други, общо над 80 вида. След като учените изследвали концентрацията на натрий и калий в урината им, установили, че тези хранителни вещества не успяват да противодействат на солта, която повишава кръвното налягане.

Съдържащият се в готварската сол натриев хлорид има свойството да задържа водата в клетката, а това причинява повишаване на кръвното налягане в организма.

Смята се, че за възрастните минимално необходимото количество е 2 г сол дневно и не бива да приемат повече от 6 г, т.е. около 1 чаена лъжичка. Участниците в изследването са изяждали средно около 10,7 г и по-този начин са намалявали ефекта от здравословните храни.

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On