Помощ от природата при болести на жлъчката

Заради повишената концентрация на жлъчни киселини, холестерол и фосфолипиди, в жлъчката може да се стигне до образуването на тъй наречениете жлъчни камъни.

bilkiТяхното наличие е свързано с пряка опасност от болестта холецистит, което е възпаление на жлъчния мехур. Това е заболяване, което незабавно трябва да бъде лекувано от лекар специалист, за да не се стига до редица усложнения и понататъшни страдания на болния.

Има обаче и нещо, което самият болен може да направи. Като за начало е добре да съглеждава как се храни и какви са неговите навици, като цяло. На първо място, когато имаме вече образували се жлъчни камъни е добре голям процент от храната ни – 75% да бъде изключително и само сурова. В това число може да са продукти като ябълково пюре, кисело мляко, прясно сирене, риба на скара, цвекло, обилно количество сок от ябълки, понякога сок от круши и цвекло. Сокът от ябълки и цвекло са много полезни, тъй като пречистват черния дроб, а това е много важно за здравето на жлъчката и организма като цяло. Освен това се старайте да не преяждате. Друг фактор, който е пряко свързан с жлъчната болест е затлъстяването. Ето защо следете и теглото си – нека бъде оптималното за вашата възраст.

Освен с лекарства от традиционната медицина, ние ви предлагаме и една утвърдена, преминала проверката на времето билкова рецепта, която ще излекува жлъчните камъни и ще действа като профилактично средство срещу тяхното образуване. 

1. Нарежете корен от магданоз на много ситно, след което го сварете в чаша вода. Пие се сутрин на гладно в продължение на 40 дни.
2. Вземате супена лъжица корен от глухарче и варите в 500 грама вино, около 5-10 минути след което прецеждате. Взема се по 1 супена лъжица отвара след ядене.

Author: admin

Share This Post On